06.15-08.00:
Vi lægger vægt på en stille og hyggelig morgen, som starter i køkkenet. Efterhånden som børn og voksne møder ind, åbner vi op i resten af huset.
Det er muligt for børnene at spise morgenmad – vi tilbyder havregryn og cornflakes. Børnene må også gerne selv medbringe morgenmad.

08.00-9.30:
Mulighed for aktiviteter/leg på tværs af grupperne.  Og indimellem findes vores ipads frem. Ofte er der børn, der bager til eftermiddagsmad og sultne børn tager måske en mad fra madkassen.

9.30-12.00:
Er der gruppetid, hvor børnene mandag og tirsdag er inddelt i små grupper på 5-8 børn. Onsdag og torsdag er børnene i årgangsgrupprne og fredag afholdes der ikke gruppetid. I gruppetiden arbejder vi med vores læreplanstema, holder fødselsdage, laver legeværksteder, tager på tur osv. Vi spiser også vores madpakker sammen i gruppetiden.

12.00-14.00:
Når vi er færdige med gruppetid og frokost, går vi på legepladsen. De mindste børn puttes og sover til middag i puderummet ved uglegruppen. I middagsstunden afvikler de voksne desuden pauser, stuemøder og forbereder sig på skift.

13.30-14.30:
Om eftermiddagen serveres der frugt. I sommerperioden foregår det ofte på legepladsen, men ellers spiser børnene på skift i mindre grupper, som det passer ind i legen. Grupperne skiftes til at bestemme menuen og forberede maden; det kan fx være frugt, boller, rugbrødsmadder, knækbrød, grød o.s.v.

14.00-16.45:
Efter frugt leger børnene på tværs af grupperne, enten på legepladsen eller indenfor, indtil afhentning. Inden man går hjem, hjælper man med at rydde legesagerne op.

Både når barnet møder i børnehaven og når barnet afhentes, er det vigtigt, at få sagt goddag/farvel til en voksen. Af hensyn til alle børn og forældre vil vi gerne have, at I som udgangspunkt tager barnet med hjem, når I kommer for at hente det. Det er vigtigt, at I viser barnet, at afhentningstidspunktet er en fast aftale, og ikke noget der forhandles om. På den måde kan afhentningen blive en god oplevelse for alle børn.

Børnehaven Trinbrættet

er en del af lokal-samfundet Sig, som ligger 7 km nord for Varde.
Børnehaven har ikke langt til naturområder som skov, hede, bæk samt byens offentlige legeplads, hvilket vi benytter os af.
Stadion og skole/SFO´s legeplads er også indenfor rækkevidde. Vi benytter os endvidere af Materielgårdens skov.